f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

Image Alt

Kinderen

  /  Kinderen

Vaak overprikkeld, moe en snel boos? Dit zijn kenmerken van een hooggevoelig kind waarmee hij of zich uit. Herken je de kenmerken van hooggevoeligheid bij jouw kind? Wil je beter begrijpen waar je kind als hooggevoelig persoon mee worstelt en hoe je kunt helpen? Ik bied begeleiding en coaching aan op het gebied van hooggevoeligheid en het zesde zintuig voor zowel jou als je kind.

Hooggevoelig kind

Kinderen die hooggevoelig zijn, worden niet altijd goed begrepen. Ze worden overladen met prikkels en weten niet goed hoe ze hiermee om moeten gaan. Vaak uiten kinderen dat in: driftbuien, boosheid, extreme emoties of een teruggetrokken houding.

Voor jou, als ouder, kunnen deze situaties lastig zijn om mee om te gaan. Je ziet waarschijnlijk dat je kind het moeilijk heeft, maar je weet niet hoe je kunt helpen.

Vanuit mijn eigen ervaring als hooggevoelig persoon ben ik sterk als coach op het gebied van hooggevoeligheid, waardoor ik emoties bij kinderen goed kan herkennen. Daarnaast weet ik hoe ik kinderen kan helpen om hun gevoelens te uiten en vol zelfvertrouwen in het leven te staan.

Twijfel je of jouw kind hooggevoelig is? Er zijn een aantal kenmerken die HSP aanduiden, waardoor je weet of het waarschijnlijk is dat jouw kind hoogsensitief is. Deze staan samengevat in een HSP test.

Een zesde zintuig

Ziet of hoort jouw kind dingen die anderen niet waarnemen? Slaapt je kind erg onrustig of is het ’s nachts tegen de ‘’lucht’’ aan het praten?  Dan kan het zijn dat je kind een zesde zintuig heeft. Dit is een gave die zonder de juiste begeleiding lastig en beangstigend kan zijn voor jouw kind, maar ook voor jou als ouder. Er is namelijk geen handboek voor wat je moet doen als je kind overleden mensen ziet of een denkbeeldig vriendje heeft, waardoor dit het voor jou als ouder ingewikkeld maakt. 

Vanuit mijn kennis en ervaring, omdat ik zelf ook overleden mensen zie, kan ik makkelijk contact maken met de mensen die jouw kind ziet en hierin liefdevol begeleiden.

Mijn begeleiding is op locatie, zodat jouw kind in zijn eigen veilige omgeving kan blijven. De begeleiding start altijd met een intake met jou (of jullie) als ouder(s), met direct aansluitend een eerste één-op-één sessie tussen mij en jouw kind.

Tijdens de intake kan ik vaak al direct een goede inschatting maken over het aantal sessies waarmee jouw kind geholpen is. Iedere sessie, duurt afhankelijk van wat jouw kind aan kan, 30-60 minuten. Hiervoor geldt mijn uurtarief van 85 euro per uur incl. BTW. Dit is exclusief eventuele reiskosten.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op.

Nu verkrijgbaar

Dagboek kinderen Hoe zit jij in je vel?

Emotiedagboek voor kinderen

Taal is een lastig begrip vooral voor kinderen, wanneer de emoties op dat moment aan de oppervlakte liggen. Hoe vaak hebben wij als volwassenen emoties, waar we niet gelijk over kunnen praten of kunnen voelen waar het vandaan komt. Het emotiedagboek ‘Hoe zit jij in je vel?’ is een laagdrempelige en speelse methode om hierover met je kind in gesprek te gaan. Je kind kan op eigen wijze situaties beschrijven en door middel van stickers op een eenvoudige manier emoties en personen aan koppelen. Het emotiedagboek bestaat uit standaard situatieschetsen afgewisseld door kleurplaten die je samen kunt invullen met je kind of je kind alleen. Daarnaast bevat het stickers van een: een man, een vrouw, een jongen en een meisje die ook ingekleurd kunnen worden, zodat de situatie opnieuw wordt beschreven maar dan op papier. Met daarbij de basis emoties: blij, boos, bang en verdrietig. Op deze manier kom je achter de belevingswereld van je kind op dat moment.

 

Voorbeeld:

Sarah heeft vandaag haar nieuwe schoentjes aan, ze is er super blij mee. Echter maakt een ander meisje een opmerking dat de schoentjes van Sarah te kinderachtig zijn. Sarah is teleurgesteld. Wanneer Pien, Sarah ophaalt van school en thuis aankomt stormt Sarah naar boven slaat met de deur en schopt er tegenaan. Op dit moment is boosheid aan de oppervlakte aanwezig maar deze emotie is een gevolg van de daadwerkelijke emoties waar je begrip voor wilt tonen, namelijk: onzekerheid en angst. Belangrijk is dat je met Sarah in gesprek gaat en juist verteld dat deze emoties er mogen zijn. Echter keur je het gedrag af dat voortkomt uit de emoties die Sarah vertoont. Als ook deze gevoelens bestraft worden dan kan dat gevolgen hebben voor de toekomst van Sarah.

Als ouder kun jij je kind hierbij helpen zodat hij/zij meer grip krijgt in verschillende situaties. Dat is fijn voor je kind én voor jou omdat het boosheid, frustratie en verdriet verminderd.

Het emotiedagboek is nu verkrijgbaar in de webshop.

Binnenkort verkrijgbaar

E-book voor ouders

Deze online academie is volop in ontwikkeling. Binnenkort kun je hier een e-book bestellen dat handige tools, tips en inzichten biedt om jou als ouder van een hooggevoelig kind te ondersteunen. Het helpt jou om je kind te begrijpen en de juiste begeleiding te kunnen bieden.

Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer het boek beschikbaar is? Stuur me dan een bericht.

Interessante blogartikelen