f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

Image Alt

Werkwijze kinderen

  /  Werkwijze kinderen

Intake kinderen

Voor de intake en  begeleiding van kinderen, kom ik naar bij jullie thuis. De intake is een gesprek van ongeveer 30 minuten tussen mij en jullie, als ouder of verzorger van het kind. Tijdens dit gesprek luister ik naar de situatie zoals jullie die ervaren en bespreek ik met jullie wat ik hierin voor jullie kan betekenen. Bij de intake geef ik een indicatie van het aantal sessies waarmee ik je kind helpen.

De eerste sessie met het kind, volgt direct na het intakegesprek.

Pop-talk methode

Na de intake met de ouders, volgt een sessie met alleen het kind zelf. Tijdens deze sessie werk ik volgens de pop-talk methode. Dit is een manier om situaties voor het kind te visualiseren, waardoor het makkelijker wordt om emoties te delen. Dat doe ik door samen met je kind door gebruik te maken van playmobil en duplo poppetjes om de situatie in kaart te brengen. Door het in kaart brengen van de situatie wordt de belevingswereld van je kind wordt helder en wordt het duidelijk wat je kind ervaart. Vaak weten kinderen zelf al een oplossing voor hun gevoel, ook dat gaan we visueel in kaart brengen.

Tijdens de sessies bied ik handvatten, waardoor je kind zich beter kan uiten en zelfverzekerder wordt. Het is ook belangrijk om een luisterend oor te bieden, waardoor je kind zich begrepen en gehoord voelt.

Kinderen met een zesde zintuig, leer ik om op een andere manier te kijken naar de wezens die zij zien. Omdat ik zelf ook energie zie en wezen voel, die er voor anderen niet zijn, kan ik goed anticiperen op datgene wat je kind ervaart. Gevoelens van angst of onbegrip kan ik wegnemen. De kinderen leren met de aangereikte handvatten hoe ze met hun gave om kunnen gaan, waardoor ze weer goed slapen ’s nachts en niet meer bang zijn. 

Na ieder consult bespreek ik de situatie met de ouders, welke oplossingen het kind heeft aangegeven en wat er in zijn of haar belevingswereld voorkomt.

Locatie & reiskosten

Voor consulten met kinderen kom ik altijd naar jullie toe. Het is belangrijk dat een kind zich veilig voelt en daarom is thuis de beste plek voor mijn begeleiding. Hiervoor breng ik 0,19 euro per km aan reiskosten en, vanaf een straal van >30 km rondom Alkmaar, breng ik 40% van mijn uurtarief aan reistijd in rekening.